«Οικολογική καλλιέργεια σε μικρούς λαχανόκηπους» ένα εγχειρίδιο για ερασιτέχνες οικοκαλλιεργητές από τον Γιώργο Βλοντάκη

• Οι βασικές γνώσεις για τους αρχάριους (και όχι μόνο) σε θέματα εγκατάστασης του λαχανόκηπου, λίπανσης και φυτοπροστασίας.
• Οδηγίες για την παρασκευή κομπόστ
• Κατευθύνσεις για παραπέρα εμβάθυνση και εφαρμογές

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου γεωπόνος κ. Γιώργος Βλοντάκης, τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί συμπολίτες και φίλοι του ζητούν συμβουλές για οικολογική λαχανοκομία. Τα ερωτήματα που θέτουν έχουν σχέση κυρίως με τη φυτοπροστασία χωρίς τοξικές ουσίες και με την εύρεση και χρήση παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών. Από εκεί προέκυψε και η ανάγκη ενός εγχειριδίου, που να καλύπτει κυρίως θέματα λίπανσης και φυτοπροστασίας στις συνθήκες μικρής οικογενειακής παραγωγής.

Το 64 σελίδων βιβλίο απευθύνεται κυρίως στους ερασιτέχνες καλλιεργητές που αποσκοπούν στην παραγωγή και ιδιοκατανάλωση υγιεινών και νόστιμων λαχανικών. Ωστόσο πιστεύω πως η πρόταση που κάνει για τη συνολική οικολογική διαχείριση του λαχανόκηπου και πολλά από τα στοιχεία για τα συντροφικά φυτά, την εναλλακτική (χωρίς δηλητήρια) φυτοπροστασία, τη λίπανση και την αντιμετώπιση των αγριόχορτων μπορούν να φανούν χρήσιμα και σε πολλούς επαγγελματίες καλλιεργητές.

Το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε στην ΟΠΗ:
Κάθε βιβλίο κοστίζει 10 ευρώ που αποτελεί οικονομική ενίσχυση προς την ΟΠΗ, συν τα έξοδα αποστολής εντός Ελλάδας.
• ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ κοστίζει €15,10
• ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΠΗ κοστίζει €12,50
Αν επιλέξετε να πληρώσετε με κατάθεση μην παραλείψετε να στείλετε το αποδεικτικό στο oiko.par.her@gmail.com μαζί με το όνομά σας.

Για την παραγγελία σας πατήστε ΕΔΩ